Kristjan Peäske: Eesti saaks esimeseks riigiks maailmas, kus ükski laps ei nälgi

Eestis on toitu küll, et kõik saaksid söönuks. Ühes kohas on see toit üle ja teises kohas puudu, nüüd tuleb need otsad lihtsalt kõigi abiga kokku sõlmida, tekitada vahele transpordiahel, ja siis on tehtud. Toidupank on otste kokku vedamise projektiga juba algust teinud, ütleb heategevusprogrammi „Lapsed söönuks“ ellukutsuja, restoranide Leib ja Umami peremees Kristjan Peäske.

Peäske aitab oma heategevusliku programmiga „Lapsed söönuks“ ligi kümne aasta eest hollandlase Piet Boerefijni Eestimaale toodud Toidupanga ettevõtmisel edasi areneda. Toidupanga südameasi on pakkuda ajutist leevendust eelkõige ajutistes majanduslikes raskustes olevatele lastega Eesti peredele. Ja üllas on sealjuures, et seda toitu ei ole vaja osta. See toit on meil Eestis juba olemas. Toidupanga tegevusi arendatakse selleks, et see toit ei rändaks lihtsalt prügimäele. Aga praegu rändab ikka veel 10 prügiautotäit söögikõlblikku toitu iga päev prügimäele, mida ei suudeta päästa.

Küsimusele, miks edukas ettevõtja ja kolme lapse isa seda teeb, kas tal pole oma ajaga midagi peale hakata, vastab Peäske, et head teha on lihtsalt hea tunne. „Hea on näha, kuidas ühest liblika tiivalöögist hakkavad asjad juhtuma. Meie eesmärk on tekitada Eesti maapiirkondadesse võimekamad õnged, mis looksid pikaajalist väärtust. Lapsed on ikkagi meie tulevik,“ märgib mees.

Peäske on pärit Läänemaalt ja ta mäletab lapsepõlvest seda tunnet, et toit ei jõudnud lauale lihtsalt. Selle saamisega pidid kõik perekonnaliikmed vaeva nägema, aga nad said ise hakkama. Tema ise läks juba noorukina tööle.

Loe Lisaks Äripäevast 

Liitu Vastutustundliku Ettevõtluse Foorumi uudiskirjaga, et saada jooksvalt kasulikku infot töö- ja ettevõtluskeskkonnaga seotud teemadel.

Kontakt

MTÜ Vastutustundliku Ettevõtluse Foorum
Telliskivi 60a (A3 majaosa), 10412 Tallinn
foorum@csr.ee

Võta ühendust
Privacy Policy